Taffelsenap 150g – 6 st
LissEllas taffelsenap är den perfekta bordssenapen – taffel betyder faktiskt "bord"! Det är helt enkelt en senap som passar alla eftersom den är söt, slät och lite mindre stark. Med sina ljusa toner passar den bra till det mesta, men vi föredrar den till korv och skinka. Den är också god till salladsdressingar, ärtsoppa eller som smaksättare i såser. En mycket användbar senap med många användningsområden!
LissEllas Senap tillverkas i Dalarna, närmare bestämt i Garpenberg. Utan tillsatser och med lokalodlade senapsfrön blir resultatet ett mathantverk med äkta smak. Mycket känd och lokalt populär producent runt Dalarna som också börjat etablera sig i Norge och Stockholmsregionen. Placera den tillsammans med andra såser och dressingar, eller i närheten av grilltillbehör.
Bäst före | 2024-11-18 |
---|---|
EAN | 7350012371623 |
Artikelnummer | 024014-1 |
Höjd | 7,3cm |
Bredd | 7cm |
Djup | 7cm |
Tillverkningsland | Sverige |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Nej |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | SENAPSFRÖ, vatten, socker, honung, ättika, salt, kryddor. |
Näringsdeklaration per 100g | Energi 986kJ/235kcal, Fett 8,3g varav mättat fett 0,5g, Kolhydrater 33,0g varav sockerarter 29,6g, Protein 6,0g, Salt 1,3g |
Förvaras | Öppnad burk bör förvaras svalt. |
Producent | LissEllas Senap |
Storlek / Mängd | 150 g |
Write Your Own Review
Här hittar du våra bästa recept och tips på hur du kan använda LissEllas taffelsenap.
En senapssill med mycket senap och dill smak.
4 msk LissEllas Taffelsenap
2 msk Olja med en mild smak
2 msk Vatten
ca 3 msk Dill finklippt
ca 100 g Färdig inläggningssill väl avrunnen
Vispa ihop alla ingredienser utom sillen med en gaffel.
Skölj sillen i vatten och torka den väl.
Skär sillen i bitar.
Vänd ner sillen.
Går bra att servera direkt, men blir godare om den får stå till sig i några timmar innan serveringen så att smakerna hinner gå ihop sig.
Passar mycket bra med ett gott knäckebröd till sillen.
En senapssill med mycket senap och dill smak.
4 msk LissEllas Taffelsenap
2 msk Olja med en mild smak
2 msk Vatten
ca 3 msk Dill finklippt
ca 100 g Färdig inläggningssill väl avrunnen
Vispa ihop alla ingredienser utom sillen med en gaffel.
Skölj sillen i vatten och torka den väl.
Skär sillen i bitar.
Vänd ner sillen.
Går bra att servera direkt, men blir godare om den får stå till sig i några timmar innan serveringen så att smakerna hinner gå ihop sig.
Passar mycket bra med ett gott knäckebröd till sillen.
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!