Fin dijonsenap 150g – 6 st
LissEllas Finsenap är en kraftfull osötad dijonsenap med mycket stark och ren senapssmak. Senapen är av fullkornstyp och ger en intensiv smakupplevelse, utan att ta över. Den är användbar till mycket, men extra god i såser och dressingar.
LissEllas Senap tillverkas i Dalarna, närmare bestämt i Garpenberg. Utan tillsatser och med lokalodlade senapsfrön blir resultatet ett mathantverk med äkta smak! Mycket känd och lokalt populär producent runt Dalarna.
Bäst före | 2024-07-07 |
---|---|
EAN | 7350012371005 |
Artikelnummer | 024006-1 |
Höjd | 7,3 cm |
Bredd | 7 cm |
Djup | 7 cm |
Tillverkningsland | Sverige |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | SENAPSFRÖ, vinäger, vatten, salt. |
Näringsdeklaration per 100g | Energi 806 KJ/ 194 kcal, Fett 15,0 g, varav mättat fett 0,7 g, Kolhydrater 8,6 g, varav sockerarter 2,3 g, Protein 9,2 g, Salt 3,1 g |
Förvaras | Öppnad burk bör förvaras i kylskåp. |
Producent | LissEllas Senap |
Storlek / Mängd | 6 x 150 g |
Write Your Own Review
Ugnsbakad kål – perfekt till kötträtter!
Ingredienser
1 kg spetskål
0.5 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
2 tsk LissEllas fin dijonsenap
1 tsk honung
0.5 msk finriven färsk ingefära
0.5 citron, rivet skal och pressad saft
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär spetskålen i ca 6-8 lika stora klyftor och lägg på en plåt. Salta och ringla över marinaden. Rosta kålen i ugnen tills den fått en fin färg och är mjuk, ca 30 min. Tuggmotståndet i kålen tillsammans med smakerna från senapen skapar en oslagbar kombo. Vi rekommenderar att servera den till ditt favoritkött!
Ingredienser
1 kg spetskål
0.5 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
2 tsk LissEllas fin dijonsenap
1 tsk honung
0.5 msk finriven färsk ingefära
0.5 citron, rivet skal och pressad saft
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär spetskålen i ca 6-8 lika stora klyftor och lägg på en plåt. Salta och ringla över marinaden. Rosta kålen i ugnen tills den fått en fin färg och är mjuk, ca 30 min. Tuggmotståndet i kålen tillsammans med smakerna från senapen skapar en oslagbar kombo. Vi rekommenderar att servera den till ditt favoritkött!
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!