FredChill Fänkål 130g – 6 st
FredChills älskade chili med fänkål och rostad vitlök – helt utan salt och e-ämnen. Passar extra bra till fisk, kyckling och grönsaker. Produceras på Åland med stor noggrannhet och omsorg!
Precis som de flesta andra frukter innehåller chili en massa nyttigheter, till exempel C-vitamin, B-vitamin samt både kalium, magnesium och järn. Det finns dessutom vetenskapliga studier som tyder på att ämnet capsaicin som finns i chili bidrar till ökad fettförbränning samt motverkar olika sjukdomar. Chili är alltså en riktig hälsoprodukt!
Ladda ner etikett med streckkod här!
Ladda ner etikett med streckkod här!
Bäst före | 2024-12-16 |
---|---|
EAN | 6429830111719 |
Artikelnummer | 052003-1 |
Höjd | 55mm |
Bredd | 54mm |
Djup | 54mm |
Tillverkningsland | Finland |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | Chili, fänkål och rostad vitlök. |
Förvaras | Torrt och svalt. |
Producent | FredChill |
Storlek / Mängd | 6 x 130 g |
Write Your Own Review
Torskrygg med FredChill Fänkål
4 pers
Tidsåtgång: 60 min
FredChill fänkålsmajjo:
1 tsk FredChill Fänkål (dosera efter smak & styrka)
1 dl majonnäs
Smörstekt torskrygg:
700g små nypotatisar
700g rödbetor
50g smör
4 st frysta torskryggsfiléer
salt, peppar
1,5 dl kapris
70g sockerärtor
1 knippe färsk dill
Gör så här
Mät upp och smaka av i en mindre del av detta så ni hittar eran hetta. Blanda sedan FredChill™ Fänkål med majonnäs. Ställ majjon svalt i en skål eller sprits.
Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 10–20 minuter beroende på potatisens storlek.
Skala rödbetorna och skär dem till stora klyftor. Koka dem i saltat vatten i 15–20 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna. Lägg de tinade torskryggsfiléerna i stekpannan och stek dem gyllene på båda sidor. Salta och peppra. När fisken nästan är klar lägg ner resten av smöret, kaprisen och halverade sockerärtor i stekpannan. Stek dessa med fisken i cirka 1-2 minuter.
Lägg upp potatis och rödbetor på tallrikarna. Ringla smöret och fördela ut sockerärtor och kapris runt om. Lägg på fisken, spritsa eller klicka på fänkålsmajjon och garnera med färsk dill.
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!