Ciona Umami Fond 1L – 1 st
En unik smakförstärkare med naturlig sälta och tydliga inslag av umami – tillverkad av koncentrat från sjöpungar, Ciona Intestinalis.
Fondens smak är rik på umami och kokomi vilket ger anrättningen en djupare och mer fyllig smak, samtidigt som den i sig är neutral. Den förstärker utan att sätta egen prägel på maten. En bra standardsmaksättare, precis som de bästa buljongerna på marknaden. Dryg i smaken och riklig sälta. Helt utan tillsatser eller konserveringsmedel – 100 % koncentrat av Ciona intestinalis.
Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk!
Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år.
Produkten vann guld på SM i mathanverk oktober 2021 inom kategorin Innovativt mathantverk!
Bäst före | 2025-04-20 |
---|---|
Artikelnummer | 035003-1 |
Tillverkningsland | Sverige |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Ja |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | 100 % koncentrat av Ciona intestinalis. |
Näringsdeklaration per 100g | Energivärde: 375kj/90kcal, fett: <0,1g varav mättat fett <0,1g, kolhydrater: <1g, varav sockerarter 0,1g, Protein: 2,6g, Salt: 16,8 g |
Förvaras | Fonden har lång hållbarhet på ca 1,5 år. Ej öppnad förpackning kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp |
Producent | Marine Taste |
Storlek / Mängd | 1 L |
Write Your Own Review
Här hittar du våra bästa recept och tips på hur du kan använda Ciona Umami Fond!
Svamprätter: Häll i några skvättar i stekpannan i slutet av stekningen.
Stekt sallad: Bryn vitlök och chili i olja, woka valfri sallad och skvätt över en matsked Ciona fond som woksås.
Hamburgare: 1 kg nötfärs, 1,5-2 msk Ciona fond, peppar (kan givetvis varieras med samma dosering i många färsrätter.)
Pasta Ciona: 3 msk olivolja, 1,5 msk Ciona fond samt hackad vitlök blandas och hälls över pastan. Fyll på med färska räkor, halva småtomater, blancherad broccoli och spetspaprika.
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!