Älg & Vilt Marinad och kryddsås 225 ml – 6 st
Älg & Vilt – en marinad och kryddsås med smak av enbär och svarta vinbär! En tät och koncentrerad sås med påtaglig sälta, kryddig hetta och lätt beska. Såsen kan användas i wok, som marinad eller smaksättare där den ger nötkött en mer vild karaktär, samtidigt som viltkött lyfts till nya höjder. Älg & Vilt är även god i kalla och varma såser.
LissEllas senapsprodukter tillverkas i Dalarna, närmare bestämt i Garpenberg. Utan tillsatser och med lokalodlade senapsfrön blir resultatet ett mathantverk med äkta smak. Mycket känd och lokalt populär producent runt Dalarna som också börjat etablera sig i Norge och utvalda butiker i Stockholmsregionen.
Bäst före | 2025-03-18 |
---|---|
EAN | 7350012372507 |
Artikelnummer | 024010-1 |
Höjd | 23,5cm |
Bredd | 5cm |
Djup | 5cm |
Tillverkningsland | Sverige |
Ekologisk | Nej |
Fairtrade | Nej |
Glutenfri | Ja |
Sockerfri | Nej |
Mjölkfri | Ja |
Laktosfri | Ja |
Ingredienser | Vatten, rapsolja, SENAPSFRÖ, svarta vinbär, enbär, SOJABÖNOR, lingon, socker, vinäger, kryddor, honung, havssalt, ris. |
Näringsdeklaration per 100g | Energi 850 KJ/ 16 kcal, Fett 10,5 g, varav mättat fett 0,9 g, Kolhydrater 22,8 g, varav sockerarter 21,2 g, Protein 2,6 g, Salt 5,3 g |
Förvaras | Mörkt och svalt. |
Producent | LissEllas Senap |
Storlek / Mängd | 225 ml |
Write Your Own Review
Här hittar du våra bästa recept och tips på hur du kan använda Älg & vilt marinad och kryddsås!
Som smaksättare i såser: Grund: 3 dl bechamel sås. Smaksätt med 2msk älg & viltmarinad från LissEllas, vispa ner. För att göra det extra smarrigt är det perfekt att servera lite gelé till detta eller röra ner lite direkt i såsen.
Som marinad för kött: Vi rekommenderar älgkött, men annars funkar det lika bra med nötkött(då får köttet en mer vild karaktär). Låt stå och dra med marinaden ca 1-12 timmar, ju längre desto bättre. Efter tillagning är det bara att servera och njuta!
Som smaksättare i såser: Grund: 3 dl bechamel sås. Smaksätt med 2msk älg & viltmarinad från LissEllas, vispa ner. För att göra det extra smarrigt är det perfekt att servera lite gelé till detta eller röra ner lite direkt i såsen.
Som marinad för kött: Vi rekommenderar älgkött, men annars funkar det lika bra med nötkött(då får köttet en mer vild karaktär). Låt stå och dra med marinaden ca 1-12 timmar, ju längre desto bättre. Efter tillagning är det bara att servera och njuta!
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!